Bernardus fietsroute & Kerkepadwandeling

on

Bernardus fietsroute: Deze prachtige route van 41,5 kilometer door het West-Brabantse polderland, leidt u langs alle locaties die een band hebben met de Bernardusabdij. Tijdens de Bernardusdagen (Onder voorbehoud!) zijn op 5 locaties tentoonstellingen te bezoeken. Bovendonk in Hoeven en de basiliek in Oudenbosch zijn het gehele jaar geopend. Het beste beginpunt van de route is het voormalig grootseminarie Bovendonk te Hoeven. Parkeren is gratis. Voor de openingstijden van de horeca zie de website
De tocht is te vinden op: Route.nl (route 1005536)


Bernardus Kerkepad: Onder voorbehoud! 22 augustus 2020
Elk jaar wordt rond de feestdag van Bernardus (20 augustus) het Bernardus Kerkepad gewandeld: een voettocht van Hoeven naar Oudenbosch, over landerijen die ooit bezit waren van de Bernardusabdij. Het Bernardus Kerkepad is een privé-initiatief dat los staat van de Bernardusdagen, maar er uiteraard geweldig bij aansluit.

De tocht begint op Bovendonk, de plek waar vanaf de 13e eeuw de uithof van de Bernardusabdij heeft gestaan. De tocht eindigt in de basiliek van Oudenbosch, gebouwd onder pater Hellemons, kloosterling van de Bernardusabdij. Klik hier voor meer informatie.

Film-impressie 2018: klik hier
Foto-impressie van het Bernardus Kerkepad 2018:

             

 

terug naar home