Bernardus fietsroute & Kerkepadwandeling

Bernardus fietsroute: De tocht is te vinden op: Route.nl (route 1005536) Deze prachtige route door het West-Brabantse polderland, leidt u langs alle locaties die een band hebben met de Bernardusabdij. Uiteraard was de Bernardusexpositie alleen te zien tijdens de Bernardusdagen. In de basiliek en de kerk van Wouw zijn de exposities nog wel te bewonderen. Kijk op de pagina agenda. De basiliek in Oudenbosch is het gehele jaar geopend. In de kerk van Oud Gastel is een hek geplaatst, dus je ook hier (helaas alleen in het weekend) een kijkje nemen.


Bernardus Kerkepad:
Rond de feestdag van Bernardus (de zaterdag na 20 augustus) werd vier maal het Bernardus Kerkepad georganiseerd: een voettocht van Hoeven naar Oudenbosch, over landerijen die ooit bezit waren van de Bernardusabdij. Het Bernardus Kerkepad was een privé-initiatief dat los staat van de Bernardusdagen, maar er uiteraard geweldig bij aansloot.
Hopelijk kunnen we in de toekomst deze bijzondere wandeltocht weer organiseren. Dat zou een prachtige aanwinst voor de regio zijn!

Film-impressie 2018: klik hier
Foto-impressie van het Bernardus Kerkepad 2018:

             

 

terug naar home