Bernardus fietsroute & Kerkepadwandeling

on

Bernardus fietsroute: De tocht is te vinden op: Route.nl (route 1005536) Deze prachtige route door het West-Brabantse polderland, leidt u langs alle locaties die een band hebben met de Bernardusabdij. Uiteraard is de Bernardusexpositie alleen te zien tijdens de Bernardusdagen. Voor de basiliek en de kerk van Wouw zijn ruimere tijden. Kijk op de pagina praktische informatie. De basiliek in Oudenbosch is het gehele jaar geopend. In de kerk van Oud Gastel is een hek geplaatst, dus je ook hier een kijkje nemen. Het beste beginpunt van de route is het voormalig grootseminarie Bovendonk te Hoeven. Parkeren is gratis. Voor de openingstijden van de horeca zie de website.  Tijdens de Bernardusdagen in 2021 zijn op in de kerken van Hoeven, Oudenbosch, Oud Gastel en Wouw tentoonstellingen te bezoeken.


Bernardus Kerkepad:
Rond de feestdag van Bernardus (de zaterdag na 20 augustus) werd vier maal het Bernardus Kerkepad georganiseerd: een voettocht van Hoeven naar Oudenbosch, over landerijen die ooit bezit waren van de Bernardusabdij. Het Bernardus Kerkepad is een privé-initiatief dat los staat van de Bernardusdagen, maar er uiteraard geweldig bij aansluit.
Vanwege omstandigheden is besloten dat de tocht over 2 jaar professioneel georganiseerd gaat worden, als een vaste wandeling met informatiepanelen onderweg. Dat zou een prachtige aanwinst voor de regio zijn!

Film-impressie 2018: klik hier
Foto-impressie van het Bernardus Kerkepad 2018:

             

 

terug naar home