Vier zondagen, vier dorpen

on

De Bernardusdagen 2021 vinden plaats op de zondagen 22 & 29 augustus en 5 & (11)12 september 2021. Tijdens de Bernardusdagen is in de kerk van ieder dorp een tentoonstelling ingericht. Objecten die aan de historische band tussen de kerk en de Bernardusabdij herinneren, worden uitgelicht en beschreven.

Op elke locatie komt een ander thema aan bod:
Hoeven:
1. Kerk St. Jan de Doper: De Bernardusverering in West-Brabant.
De laatste kans om deze bijzondere kerk te komen bewonderen want deze kerk sluit eind 2021 en krijgt een nieuwe functie als Dorpshuis.

Oudenbosch:
2. Het interieur van de basiliek – het werk van pastoor De Wit, kloosterling van de Bernardusabdij. Hier is ook de tijdbalk te zien die de geschiedenis van de Bernardusabdij en zijn West-Brabantse bezittingen in beeld brengt. (zie foto hieronder)

Oud Gastel:
3. Het interieur van de ‘nieuwe’ kerk – het werk van pastoor Damen, kloosterling van de Bernardusabdij.

Wouw:
4. De zeventiende-eeuwse koorbanken van de Bernardusabdij.

Tijdbalk in de kapel van Bovendonk, 2017.

terug naar home